ČERSTVÁ KÁVA - Finalista soutěže Shop Roku v kategorii Jídlo a nápoje

Moka konvice Bialetti Brikka

Čím bohatší crema, tím lepší káva. Uvažujete o kávě podobně? Brikka naplní váš šálek kávou mnohem intenzivnější chuti a ozdobí jej vyšší vrstvou bohaté pěny než jakýkoli jiný srovnatelný kávovar. Nový model pro rok 2018 s černou spodní nádobkou.

Barva:Stříbrná
Celkový objem:0.08 l
Určeno na:2 šálky
Výrobce:Bialetti

Původní cena: 1359,00 Kč - sleva 21 %!

1069,00 Kč vč. DPH ... zobrazit ceny v €


ihned k odeslání

Dostupnost na prodejnách:

Praha 1 - Nové Město - Hybernská 1617/40ihned k odběru
Praha 10 - Strašnice - Turnovského 263/4ihned k odběru
  • Moka konvice Bialetti Brikka
  • Moka konvice Bialetti Brikka

Popis produktu Moka konvice Bialetti Brikka


Tajemství konvičky Brikka spočívá v patentovaném ventilu, který je zcela jiný než u dřívějších modelů a pracuje s mnohem vyšším tlakem - při každé přípravě kávy tak dosáhnete velmi bohaté cremy a příprava trvá kratší dobu. „Vedlejším efektem“ jsou pak intenzivnější chuť a vůně, než v běžném moka kávovaru, a to díky až dvojnásobnému poměru extrakce.

Brikka je vyrobena z odolného leštěného hliníku a jako každá „bialettka“ má osmihranné tělo, které zaručuje ideální vedení tepla. Kávovar je možné používat na všech typech vařičů, mimo indukce.

Moka kávovar Bialetti Brikka v kostce:

  • Desetiletími prověřená kvalita italské značky Bialetti
  • Je vybavena patentovaným ventilem pro přípravu kávy s extra bohatou cremou
  • Intenzivnější chuť a rychlejší příprava než v klasické moka konvičce
  • Vyrobena z odolného leštěného hliníku
  • Rukojeť a držák víčka jsou vyrobeny z kvalitního nylonu

Parametry

MateriálHliník

Recenze, dotazy a komentáře


  • 15.7.18 - Brikka na indukční sporák - napsal(a) Petr

    Dobrý den, pasuje na tuto konvičku spodní nerezový díl (nádobka ve které je voda) z Bialetti Moka Induction?
    Pokud je to možné, dá se dokoupit samostatně spodní nádobka biallety Induction?
    Přemýšlím o koupi bialetti brikka a zároveň biallety Induction (pokud není možné koupit jen spodní nádobku biallety induction) s tím že bych si přendal spodní nádobku z Induction na brikka.

    • 18.7.18 - Re: Brikka na indukční sporák - napsal(a) Ivana Reich, Čerstvá Káva

      Dobrý den, na tuto konvičku nepasuje spodní nádobka moka konvice Bialetti Moka Induction, konvičky lze zašroubovat, ale závit nelze utáhnout až do konce a mezi spodní a vrchní nádobkou zůstane mezera. Při přípravě kávy je nutné mít vždy perfektně utažený závit. Z bezpečnostních důvodů rozhodně nedoporučujeme kombinaci těchto zmíněných konviček.


  • 27.9.17 - Průměr konvičky - napsal(a) Petra Kučerová

    Dobrý den,
    jaký je průměr konvičky v místě, kde stojí na sklokeramické desce?

    • 29.9.17 - Re: Průměr konvičky - napsal(a) Petra Malhausová, Čerstvá Káva

      Dobrý den, průměr dna této konvičky je 8,2 cm.


  • 12.2.17 - lze konvicka pouzit i na indukcni varici ? - napsal(a) Hankahuang

    dobry den chtela bych se zeptat jestli konvicka lze pouzit i na indukcni varici?dekuji

    • 13.2.17 - Re: lze konvicka pouzit i na indukcni varici ? - napsal(a) Petra Malhausová, Čerstvá Káva

      Dobrý den, tato konvička nelze použít na indukci.


  • 19.10.16 - Ako spraviť hustú penu v Brikke - napsal(a) Rasťo

    Konvičku Brikka na 2 šálky som si kúpil pred takmer dvomi rokmi a trvalo mi asi jeden rok, kým som z nej dostal kávu podľa mojej chuti a očakávaní. Podelím sa s mojími postrehmi.
    1) nie každá káva z tejto konvičky je naozaj chutná - treba skúšať, podľa mňa to spôsobuje ten tlakový ventil - ťažítko, káva má oveľa intenzívnejšiu chuť ako z klasickej moky, preto preferujem menej kyslé, sladšie skôr \"čokoládové kávy\"
    2) Pena... Veľa z Vás vraví, že nemajú penu. Pena závisí od mletia - ja meliem kávu ako na espresso, neumačkávam ju, len zarovnám s lyžičkou do dokonale rovnej plochy. Ale! Najdôležitejšie je množstvo vody. Ja dávam o trochu menej ako je vnútorná čiarka v nádobe na vodu. Veľa vody penu zabije!!! Dôležitým faktorom je aj plameň, niečo medzi malým a stredným...
    Môj záver: konvička vie spraviť takú hustú penu, že Vás to až prekvapí. Mne to trvalo skoro rok...


  • 4.3.16 - Hodnocení - napsal(a) Eskejt

    Musím přiznat, že tato konvička předčila má očekávání a mohu ji vřele doporučit. Co se týče chuti a charakteru připravené kávy, tak ta se (na domácí poměry) velmi blíží klasickému espressu, což u moka konvičky považuji za skvělý výsledek. On ten ventil (vlastně jen takové těžítko) vážně funguje. Pokud si tuto konvičku chcete pořídit kvůli bohaté pěně, tak budete zřejmě zklamáni. Konvička sice pěnu udělá, ale ta je velmi jemná a po přelití do šálku prakticky ihned zmizí. Já jsem z konvičky nadšený a překvapivě si ji oblíbila i má přítelkyně, která si doposud připravovala výhradně překapávanou kávu.


  • 13.11.15 - Pokus - napsal(a) Mila

    Kávu jsem uvařila na potřetí, po prvé- káva vůbec neprošla, jen vařila voda a unikala pára, po druhé se uvolnil náhle píst a káva vystříkla na sporák , po třetí jsme uvolnili píst a káva byla konečně v konvičce . Byly to nervy,Také to netrvalo jen pár minut jak je to uvedeno v popisu. Káva je chutná, ale pěna byla minimální. Je lepší mít kávu na hrubo mletou nebo jemnou? Zkouším to vychytat, poraďte co není v popisu . Možná to je metoda pokus- omyl . Děkuji


    • 13.11.15 - Re: Pokus - napsal(a) Jitka Kakaščíková, Čerstvá Káva

      Dobrý den. Vámi popisovaný problém mohl primárně vzniknout nevhodně zvolenou hrubostí mleté kávy či také vařením na prudkém plameni. Při přípravě kávy v moka konvičce je důležité držet se přiloženého návodu, vařit kávu na středním výkonu sporáku, v žádném případě ne na plný výkon. Správná hrubost mleté kávy pro přípravu v moka konvičce je taková hrubost, která je konzistencí po semletí někde na začátku cesty mezi cukrem krupicí a hrubou moukou. Pokud dodržíte uvedený postup a přesto budete mít při přípravě kávy stále stejné problémy, tak se neváhejte obrátit na náš zákaznický servis - e-mail - info@cerstvakava.cz. Rádi Vám poradíme a vyřešíme Vaše dotazy.


  • 16.9.15 - Brikka - napsal(a) Radek

    Lepší než většina domácích kávovarů. Káva z ní je opravdu výborná. Nenáročná údržba. Po chvilce experimentování s hrubostí mletí a množství kavy, jsem docílil i perfektní cremy. Zkrátka super.


  • 26.5.15 - Bez nadpisu - napsal(a) Martina Š.

    Dobrý den,jaký druh kávy byste doporučil do této konvičky,aby měla hustou pěnu?Děkuji .

    • 26.5.15 - Re: Bez nadpisu - napsal(a) Jitka Kakaščíková, Čerstvá Káva

      Dobrý den. Do moka konvičky Bialetti Brikka můžete použít náš sortiment Čerstvé Kávy. Kávu pražíme několikrát týdně v malém množství, čímž zajistíme, že ji dokážeme prodat během několika dnů - dostane se k Vám tak maximálně čerstvá, plná chuti a aroma. Pokud vysloveně chcete kávu, která by vytvořila hustou pěnu, tak bych Vám doporučila např. kávu Espresso Classic zrnková káva Espresso Classis. Tato káva obsahuje 80% podíl šesti výběrových Arabik dává jen mírně vyniknout zbylému podílu dvou kvalitních Robust, které dodávají kávě lehce oříškový nádech a především krásnou pěnu.


  • 15.3.15 - achjo :) - napsal(a) Tom

    Dobrý den, stále se mi nedaří uvařit kávu tak jak bych si představoval. Káva čerstvě namletá, kvalitní, umleto dle návodu (resp.zkoušel jsem různé kombinace) voda dle návodu, káva o něco méně než plné, plynový sporák. Káva buď vyjede naprosto bez pěny, nebo se ventil chová tak, že drží páru až na poslední chvíli a pak dojde k prudkému vyjetí kávy až ven.. sporák na mytí. Zkoušel jsem dle youtubu, Vás, zkoušení kombinací. S obyč moka není problém, jen jsem chtěl tu pěnu.. Nevíte co s tím? vím, že je hodně aspektů, ale zkouším co jde..

    • 16.3.15 - Re: achjo :) - napsal(a) Jitka Kakaščíková, Čerstvá Káva

      Dobrý den. Ohledně přípravy kávy v moka konvičce doporučuji naplnit namletou kávou trychtýř (nádobku na kávu) vždy po okraj. Kávu zarovnejte, ale neupěchovávejte. Dejte pozor, aby káva nezůstala na okrajích nádobky, bránila by pak správnému utažení závitu. Také doporučuji připravovat kávu na středním plameni, pokud používáte plynový sporák. Doporučený postup pro přípravu kávy v moka konvičce naleznete také na našich webových stránkách. Pokud dodržujete uvedené pokyny, a přesto se Vám nedaří připravit kávu požadované kvality, vidím jako jediné řešení, že bude problém v moka konvičce. V takovém případě doporučuji produkt reklamovat, adresu pro doručení naleznete na našich webových stránkách ve složce Kontakt.


  • 6.12.14 - ELEKTRICKÝ VAŘIČ - napsal(a) Vendy

    Ahoj, ráda bych se zeptala, zda lze tuto konvičku bez problémů používat i na elektrickém vařiči. Díky

    • 7.12.14 - Re: ELEKTRICKÝ VAŘIČ - napsal(a) Michal Jirek, Čerstvá Káva

      Dobré odpoledne, tuto konvičku můžete, stejně jako všechny ostatní z naší nabídky, používat i na elektrickém vařiči.


  • 8.11.14 - Polovicna davka - napsal(a) Jozef

    Zdravim.Da sa v moka konvicke brikka na dve salky uvarit aj jedna porcia kavy?Alebo,existuje neake redukcne sitko aj na obicajnu mokka konvicku kde by sa dala varit polovicna davka?Dakujem za odpoved.

    • 10.11.14 - Re: Polovicna davka - napsal(a) Hana Tůmová, Čerstvá Káva

      Dobrý den, vždy ideálně doporučujeme dávkovat kávu i vodu do moka konviček dle dané velikosti moka konve. Redukční sítka do klasických moka konviček, bohužel, nenabízíme. Nicméně na našem e-shopu nabízíme moka konvičky, které již redukční sítko mají ;-) GAT VIP Inox


  • 17.9.14 - Bez nadpisu - napsal(a) Jan Smolík

    Dobrý den, pokud beru v úvahu, že obyčená konvička nedělá pěnu žádnou, jakou dělá tato? Není to jen reklamní tah. Máte ji osobně odzkoušenou? Je pěna hustá a jemná? Děkuji :-)

    • 18.9.14 - Re: - napsal(a) Michal Jirek, Čerstvá Káva

      Dobrý den, cremu z konvičky Bialetti Brikka určitě nelze srovnávat s cremou u espressa, je rozhodně nižší a řidší, ale jde o souvislou a dlouhotrvající vrstvu - tedy žádná bublinkatá pěna, která za pár vteřin zmizí. Samozřejmě vždy záleží na mnoha faktorech - na hrubosti mletí, velikosti dávky, síle tepelného zdroje, druhu kávy apod.


  • 16.9.14 - Bez nadpisu - napsal(a) Naděžda Rohlová

    Jaký je postup pro vaření kávy?

    • 16.9.14 - Re: - napsal(a) Hana Tůmová, Čerstvá Káva

      Dobrý den, příprava kávy v moka konvičce Bialetti Brikka je úplně stejná jako v klasické moka konvičce. Podrobný návod jsme vypracovali v našem článku "Jak připravit kávu v moka konvičce".


    Recenze produktu Moka konvice Bialetti Brikka

    Průměrná známka, kterou je hodnocen tento produkt, je 4.56 / 5


  • Anonym hodnotil 30. 10. 2014 tento produkt známkou 5.0 / 5


  • Anonym hodnotil 07. 08. 2015 tento produkt známkou 4.0 / 5

    • Uvařená káva je velmi dobrá.


  • Zuzana B hodnotil 05. 10. 2015 tento produkt známkou 5.0 / 5

    • Doporučuji


  • Anonym hodnotil 12. 01. 2016 tento produkt známkou 4.5 / 5


  • Anonym hodnotil 30. 11. 2015 tento produkt známkou 4.0 / 5

    • napeneni sa bohuzial pri preliati do salok straca


  • Anonym hodnotil 13. 10. 2016 tento produkt známkou 4.5 / 5


  • Anonym hodnotil 23. 05. 2017 tento produkt známkou 5.0 / 5


  • Anonym hodnotil 22. 12. 2017 tento produkt známkou 4.0 / 5


  • Anonym hodnotil 10. 06. 2018 tento produkt známkou 5.0 / 5