ČERSTVÁ KÁVA - Finalista soutěže Shop Roku v kategorii Jídlo a nápoje

Moka konvice Bialetti Brikka

Čím bohatší crema, tím lepší káva. Uvažujete o kávě podobně? Brikka naplní váš šálek kávou mnohem intenzivnější chuti a ozdobí jej vyšší vrstvou bohaté pěny než jakýkoli jiný srovnatelný kávovar.

Barva:Stříbrná
Výrobce:Bialetti

  • Moka konvice Bialetti Brikka
  • Moka konvice Bialetti Brikka
  • Moka konvice Bialetti Brikka
  • Moka konvice Bialetti Brikka
  • Moka konvice Bialetti Brikka
  • Moka konvice Bialetti Brikka
  • Moka konvice Bialetti Brikka
Moka konvice Bialetti Brikka Moka konvice Bialetti Brikka - na 2 šálky
ihned k odeslání

Původní cena: 1359,00 Kč - sleva 21 %!

1069,00 Kč vč. DPH

Zobrazit ceny v €

Popis produktu Moka konvice Bialetti Brikka


Tajemství konvičky Brikka spočívá v patentovaném ventilu, který je zcela jiný než u dřívějších modelů a pracuje s mnohem vyšším tlakem - při každé přípravě kávy tak dosáhnete velmi bohaté cremy a příprava trvá kratší dobu. „Vedlejším efektem“ jsou pak intenzivnější chuť a vůně, než v běžném moka kávovaru, a to díky až dvojnásobnému poměru extrakce.

Brikka je vyrobena z odolného leštěného hliníku a jako každá „bialettka“ má osmihranné tělo, které zaručuje ideální vedení tepla. Kávovar je možné používat na všech typech vařičů, mimo indukce.

Moka kávovar Bialetti Brikka v kostce:

  • Desetiletími prověřená kvalita italské značky Bialetti
  • Je vybavena patentovaným ventilem pro přípravu kávy s extra bohatou cremou
  • Intenzivnější chuť a rychlejší příprava než v klasické moka konvičce
  • Vyrobena z odolného leštěného hliníku
  • Rukojeť a držák víčka jsou vyrobeny z kvalitního nylonu

Parametry

MateriálHliník

Recenze, dotazy a komentáře


  • 29.10.17 - Protékání - napsal(a) Kosík

    Dobrý den,
    před nedávnem jsme od vás koupili tuto konvičku. Použili jsme ji 3x a pokaždé protékala - někdy více, někdy méně. Velmi pevně jsme obě části utáhli. Je možné, že je vadné těsnění? Jak máme dále postupovat?
    Děkuji za odpověď.

    • 30.10.17 - Re: Protékání - napsal(a) Petra Malhausová, Čerstvá Káva

      Dobrý den, pokud máte opravdu konvičku správně a pevně utaženou, káva je namleta na správnou hrubost (mezi cukrem krupicí a hrubou moukou), trychtýř je kávou naplněn až po okraj a na okraji trychtýře nezůstávají žádné stopy kávy, ale konvička stále protéká, bude nejlepší zvolit cestu reklamace konvičky. Náš reklamační technik konvičku vyzkouší a zjistí, kde by mohl být problém. Konvičku zašlete poštou (jako doporučený balík) nebo osobně přineste na naši prodejnu delicado, Turnovského 263/4, 100 00 Praha 10 - Strašnice spolu s popisem závady a nejlépe kopii faktury.


  • 27.9.17 - Průměr konvičky - napsal(a) Petra Kučerová

    Dobrý den,
    jaký je průměr konvičky v místě, kde stojí na sklokeramické desce?

    • 29.9.17 - Re: Průměr konvičky - napsal(a) Petra Malhausová, Čerstvá Káva

      Dobrý den, průměr dna této konvičky je 8,2 cm.


  • 28.6.17 - Konvice nedělá pěnu - napsal(a) Maja

    Dobrý den, mám podobný dotaz jako paní přede mnou: pěna nikde. Koupila jsem si od vás i kvalitní kávu. Mohli byste, prosím, tedy prozradit, JAKÁ káva, JAKÁ hrubost mletí, JAKÁ teplota? Jsem přesvědčena, že vše dělám dobře. Odpověď na minulý dotaz není vůbec konkretní a posílat hned výrobek zpět se mi zdá poměrně problematické. Zvlášť když je nás více se mi zdá že je to nekvalitní výrobek.
    Děkuji.

    • 30.6.17 - Re: Konvice nedělá pěnu - napsal(a) Petra Malhausová, Čerstvá Káva

      Dobrý den, pro přípravu kávy v moka konvičce musí být zvolena hrubost kávy jemnější než pro french press, ale hrubší než pro přípravu espressa v kávovaru - taková káva, která je konzistencí po semletí někde na začátku cesty mezi cukrem krupicí a hrubou moukou. Pěna se nejlépe tvoří z čerstvě pražené kávy anebo z kávy, která obsahuje Robustu. Voda může být studená i teplá. Ale díky použití předehřáté vody se rychleji začne tvořit pára, čímž snížíte riziko pálení kávy dlouhým varem. Pro vytvoření bohaté pěny můžete zkusit připravit kávu z jiného druhu kávy, přenastavit hrubost mletí anebo případně zkusit i uvařit kávu z přefiltrované vody (jelikož i tvrdost vody může vytvoření pěny ovlivnit). V případě, že se pěna nevytvoří, můžete konvičku zaslat na reklamaci a náš reklamační technik posoudí, zda se nejedná o výrobní vadu.


  • 12.2.17 - lze konvicka pouzit i na indukcni varici ? - napsal(a) Hankahuang

    dobry den chtela bych se zeptat jestli konvicka lze pouzit i na indukcni varici?dekuji

    • 13.2.17 - Re: lze konvicka pouzit i na indukcni varici ? - napsal(a) Petra Malhausová, Čerstvá Káva

      Dobrý den, tato konvička nelze použít na indukci.


  • 19.10.16 - Ako spraviť hustú penu v Brikke - napsal(a) Rasťo

    Konvičku Brikka na 2 šálky som si kúpil pred takmer dvomi rokmi a trvalo mi asi jeden rok, kým som z nej dostal kávu podľa mojej chuti a očakávaní. Podelím sa s mojími postrehmi.
    1) nie každá káva z tejto konvičky je naozaj chutná - treba skúšať, podľa mňa to spôsobuje ten tlakový ventil - ťažítko, káva má oveľa intenzívnejšiu chuť ako z klasickej moky, preto preferujem menej kyslé, sladšie skôr \"čokoládové kávy\"
    2) Pena... Veľa z Vás vraví, že nemajú penu. Pena závisí od mletia - ja meliem kávu ako na espresso, neumačkávam ju, len zarovnám s lyžičkou do dokonale rovnej plochy. Ale! Najdôležitejšie je množstvo vody. Ja dávam o trochu menej ako je vnútorná čiarka v nádobe na vodu. Veľa vody penu zabije!!! Dôležitým faktorom je aj plameň, niečo medzi malým a stredným...
    Môj záver: konvička vie spraviť takú hustú penu, že Vás to až prekvapí. Mne to trvalo skoro rok...


  • 28.3.16 - Rucny mlyncek k Moka konvice - napsal(a) Daniel

    Dobry den, Prosím Vas, potreboval by som pomoc pri vybere rucneho mlynceku na kavu na kazdodenne pouzivanie k produktu \"Moka konvice Bialetti Brikka\", vedeli by ste mi ponuknut nejaky typ z Vasho sortimentu.

    • 29.3.16 - Re: Rucny mlyncek k Moka konvice - napsal(a) Jitka Kakaščíková, Čerstvá Káva

      Rádi Vám poradíme s výběrem ručního mlýnku. Můžeme Vám nabídnout mlýnek s keramickými kameny či s ocelovými kameny. Mlýnky s keramickými kameny mají tu výhodu, že kameny jsou vyjímatelné a snadno čistitelné, mlecí strojek s keramickými kameny je velmi přesný. Mlýnky s ocelovými kameny jsou oproti mlýnků s keramickými kameny náročnější na údržbu, nesmí přijít do kontaktu s vodou, ale jejich výhodou je naopak jejich vyšší odolnost vůči poškození oproti keramickým kamenům, které jsou křehké. Pokud byste zvolil mlýnek s keramickými kameny, doporučili bychom Vám ruční mlýnek na kávu ze sortimentu výrobce Rhinowares, např. ruční mlýnek Rhinowares Ceramill. Jedná se o elegantní a odolný kávomlýnek z nerezu. Kávová zrna melou přesné kónické keramické kameny s plynulým nastavováním hrubosti. Tento mlýnek je vzhledem ke své hmotnosti a velikosti velice vhodný i na cestování. Jestliže byste měl zájem o koupi mlýnku s ocelovými kameny, tak bychom Vám doporučili některý ze sortimentu mlýnků výrobce Lodos, např. ruční mlýnek Lodos Istanbul. Jedná se o mlýnek od české firmy s více než 80letou tradicí. Výrobce poskytuje nadstadardní záruku na mlecí mechanismus, která činí 10 let. Předností tohoto mlýnku je rychlost mletí kávy, př. namletí 7 g kávy s nastavením hrubosti pro french press trvá cca 35 vteřin. Tento mlýnek momentálně nemáme skladem, ale jeho naskladnění očekáváme již tento týden.


  • 4.3.16 - Hodnocení - napsal(a) Eskejt

    Musím přiznat, že tato konvička předčila má očekávání a mohu ji vřele doporučit. Co se týče chuti a charakteru připravené kávy, tak ta se (na domácí poměry) velmi blíží klasickému espressu, což u moka konvičky považuji za skvělý výsledek. On ten ventil (vlastně jen takové těžítko) vážně funguje. Pokud si tuto konvičku chcete pořídit kvůli bohaté pěně, tak budete zřejmě zklamáni. Konvička sice pěnu udělá, ale ta je velmi jemná a po přelití do šálku prakticky ihned zmizí. Já jsem z konvičky nadšený a překvapivě si ji oblíbila i má přítelkyně, která si doposud připravovala výhradně překapávanou kávu.


  • 7.2.16 - Velikost 2 šálky vs. 4 šálky - napsal(a) Jan

    Dobrý den.
    Vzhledem k tomu, ze si obcas delame dvojite espresso, vyuzil bych spise tuto konvicku na 4 salky. Pokud zakoupim k této moka konvicce sítko na dva šálky (http://www.cerstvakava.cz/893-servisni-sada-gat-hlinikove-moka-konvice-2-salky/) a naplnim konvicku polovicnim mnozstvim vody, můžu ji takto využít na vyrobu pouze dvou salku?
    Dekuji moc za odpoved.

    • 8.2.16 - Re: Velikost 2 šálky vs. 4 šálky - napsal(a) Jitka Kakaščíková, Čerstvá Káva

      Dobrý den. Tuto kombinaci produktů bychom Vám nedoporučovali. Primárně vždy doporučujeme nakládat se zakoupenými produkty a užívat je dle návodu a tato kombinace se trochu "vymyká" z běžného použití, nehledě na to, že Vám v případě koupě nemůžeme zaručit, že sítko od výrobce G.A.T. bude kompatibilní s moka konvičkou od výrobce Bialetti. Pro dosažení očekávané chuti kávy vždy doporučujeme uvařit takový počet porcí, na které je moka konvička určena, vyjma moka konviček, které jsou již přímo od výrobce opatřeny redukcí, která umožňuje redukovat počet připravených šálků kávy.


  • 14.12.15 - Indukce - napsal(a) Petr

    Dobry den, chapu, ze tento model na indukci nenabizite, ale bylo by mozne spodek konvicky vymenit za jiny, ktery je mozne pouzit na indukci? Je mi jasne, ze Vy mi to asi jen tak nevymenite, ale treba nabizite spodek jako nahradni dil? Pripadne na kolik by tento \'indukcni\' spodek vysel?
    Predem dekuji za odpoved. Petr

    • 15.12.15 - Re: Indukce - napsal(a) Jitka Kakaščíková, Čerstvá Káva

      Dobrý den. Bohužel nemůžeme vyhovět Vašemu požadavku, jelikož moka konvičky prodáváme jako kompletní jednotné zboží a nemáme k dispozici jednotlivé části jako náhradní díly, které bychom mohli zákazníkům prodávat, vyjma sítek a náhradních těsnění.


  • 11.12.15 - Indukce - napsal(a) Petr

    Dobry den, chapu, ze tento model na indukci nenabizite, ale bylo by mozne spodek konvicky vymenit za jiny, ktery je mozne pouzit na indukci? Je mi jasne, ze Vy mi to asi jen tak nevymenite, ale treba nabizite spodek jako nahradni dil? Pripadne na kolik by tento \'indukcni\' spodek vysel?
    Predem dekuji za odpoved. Petr

    • 11.12.15 - Re: Indukce - napsal(a) Jitka Kakaščíková, Čerstvá Káva

      Dobrý den. Bohužel nenabízíme tuto možnost výměny spodního dílu, který by bylo možné použít na indukci. Doporučujeme zakoupit moka konvičku, která je primárně určena na indukci.


  • 13.11.15 - Pokus - napsal(a) Mila

    Kávu jsem uvařila na potřetí, po prvé- káva vůbec neprošla, jen vařila voda a unikala pára, po druhé se uvolnil náhle píst a káva vystříkla na sporák , po třetí jsme uvolnili píst a káva byla konečně v konvičce . Byly to nervy,Také to netrvalo jen pár minut jak je to uvedeno v popisu. Káva je chutná, ale pěna byla minimální. Je lepší mít kávu na hrubo mletou nebo jemnou? Zkouším to vychytat, poraďte co není v popisu . Možná to je metoda pokus- omyl . Děkuji


    • 13.11.15 - Re: Pokus - napsal(a) Jitka Kakaščíková, Čerstvá Káva

      Dobrý den. Vámi popisovaný problém mohl primárně vzniknout nevhodně zvolenou hrubostí mleté kávy či také vařením na prudkém plameni. Při přípravě kávy v moka konvičce je důležité držet se přiloženého návodu, vařit kávu na středním výkonu sporáku, v žádném případě ne na plný výkon. Správná hrubost mleté kávy pro přípravu v moka konvičce je taková hrubost, která je konzistencí po semletí někde na začátku cesty mezi cukrem krupicí a hrubou moukou. Pokud dodržíte uvedený postup a přesto budete mít při přípravě kávy stále stejné problémy, tak se neváhejte obrátit na náš zákaznický servis - e-mail - info@cerstvakava.cz. Rádi Vám poradíme a vyřešíme Vaše dotazy.


  • 16.9.15 - Brikka - napsal(a) Radek

    Lepší než většina domácích kávovarů. Káva z ní je opravdu výborná. Nenáročná údržba. Po chvilce experimentování s hrubostí mletí a množství kavy, jsem docílil i perfektní cremy. Zkrátka super.


  • 3.9.15 - množství kávy - napsal(a) Lucie

    Dobrý den,
    chtěla bych poradit, jak velkou konvičku si mám pořídit, raději mám lungo, alespoň 80 ml, nicméně často potřebuji uvařit lungo pro 2 lidi, tedy vyhovovala by mi konvička o objemu 160 ml. Mohu konvičku plnit poloviční dávkou kávy, tedy na 80 ml, nebo má být sítko plné?
    Četla jsem také mnoho recenzí, kdy si lidé stěžovali, že pěna při nalití do šálku opadne. Máte v nabídce kávu o takové hrubosti, která mi pšnu v šálku zaručí?
    Děkuji.

    • 4.9.15 - Re: množství kávy - napsal(a) Jitka Kakaščíková, Čerstvá Káva

      Dobrý den. Při výběru moka konvičky je důležité nejprve vybrat tu správnou velikost, tedy podle objemu, počtu šálků, které budete nejčastěji v konvičce připravovat. Pokud si budete připravovat častěji kávu pro 2 osoby o objemu cca 160 ml, doporučujeme zakoupit si odpovídající velikost konvičky. Při přípravě kávy v moka konvičce primárně doporučujeme vždy využít celý objem moka konvičky, na který je určena. Snižovat objem uvařené kávy v moka konvičce nedoporučujeme. Jestliže si přejete poradit s kávou, která by podpořila tvorbu pěny, doporučujeme používat kávu, která má ve svém složení jak Arabiku, tak Robustu. Robusta totiž podpoří tvorbu pěny. Správně zvolená hrubost je samozřejmě také nezbytnou podmínkou pro přípravu kvalitní kávy, ale na tvorbu pěny již zásadní vliv nemá.


  • 30.6.15 - Obdoba pro indukci - napsal(a) Monika

    Dobrý den, zaujala mne tato konvice, neboť by měla tvořit na kávě více pěny. Žel, není kompatibilní s indukcí. Existuje její obdoba (která vytvoří srovnatelnou pěnu), která by na indukci fungovala? Děkuji.

    • 2.7.15 - Re: Obdoba pro indukci - napsal(a) Hana Tůmová, Čerstvá Káva

      Dobrý den, bohužel, takovou moka konvičku nemáme k dispozici :-(


  • 26.5.15 - Bez nadpisu - napsal(a) Martina Š.

    Dobrý den,jaký druh kávy byste doporučil do této konvičky,aby měla hustou pěnu?Děkuji .

    • 26.5.15 - Re: Bez nadpisu - napsal(a) Jitka Kakaščíková, Čerstvá Káva

      Dobrý den. Do moka konvičky Bialetti Brikka můžete použít náš sortiment Čerstvé Kávy. Kávu pražíme několikrát týdně v malém množství, čímž zajistíme, že ji dokážeme prodat během několika dnů - dostane se k Vám tak maximálně čerstvá, plná chuti a aroma. Pokud vysloveně chcete kávu, která by vytvořila hustou pěnu, tak bych Vám doporučila např. kávu Espresso Classic zrnková káva Espresso Classis. Tato káva obsahuje 80% podíl šesti výběrových Arabik dává jen mírně vyniknout zbylému podílu dvou kvalitních Robust, které dodávají kávě lehce oříškový nádech a především krásnou pěnu.


  • 14.5.15 - nic moc - napsal(a) RB

    Dobrý den, konvičku Brikka používám již několik let a musím říci, že kupovat si ji kvůli pěně na kávě opravdu nestojí za to. Faktorů, které ovlivňují, zda se crema vytvoří, či ne, je tolik, že výsledek je pro mě vždy překvapením. Konvice ji vyrobit umí, ale za celou dobu jsem nezjistil, jak to zajistit, aby to dělala pokaždé.

    Mám ale také dotaz. Na těle konvice je malý pojistný ventil, který v poslední době začal propouštět páru. Není to způsobeno žádnými nečistotami, protože konvičku udržuji. Ale bohužel už upouští páru tolik, že se nevytvoří dostatečný tlak, aby vytekla káva přes horní ventil. Je možné tuto drobnou součástku koupit, nebo mám smůlu?

    Děkuji.

    • 14.5.15 - Re: nic moc - napsal(a) Jitka Kakaščíková, Čerstvá Káva

      Dobrý den. Děkujeme Vám za informaci k danému produktu. Bohužel požadovaný náhradní díl nemáme k dispozici, jelikož ho není možné zakoupit ani u samotného výrobce. Pokud konvičku máte již více jak 2 roky od zakoupení, tak ji není možné reklamovat.


  • 7.5.15 - smetana.karel@gmail.com - napsal(a) Karel

    Dobrý den, chtěl bych se zeptat zda se prodává tato konvička i v provedení pro indukci?

    • 7.5.15 - Re: smetana.karel@gmail.com - napsal(a) Jitka Kakaščíková, Čerstvá Káva

      Dobrý den. Bohužel tento produkt nenabízíme ve variantě pro použití na indukční vařiče.


  • 4.5.15 - Brika - napsal(a) Andriy

    Chtel zeptat nebo muze byt pouzita na indukcijnem varici(sklokeramika)

    • 4.5.15 - Re: Brika - napsal(a) Jitka Kakaščíková, Čerstvá Káva

      Dobrý den. Bohužel tento typ moka konvičky není určený pro použití na indukčním vařiči.


  • 15.3.15 - achjo :) - napsal(a) Tom

    Dobrý den, stále se mi nedaří uvařit kávu tak jak bych si představoval. Káva čerstvě namletá, kvalitní, umleto dle návodu (resp.zkoušel jsem různé kombinace) voda dle návodu, káva o něco méně než plné, plynový sporák. Káva buď vyjede naprosto bez pěny, nebo se ventil chová tak, že drží páru až na poslední chvíli a pak dojde k prudkému vyjetí kávy až ven.. sporák na mytí. Zkoušel jsem dle youtubu, Vás, zkoušení kombinací. S obyč moka není problém, jen jsem chtěl tu pěnu.. Nevíte co s tím? vím, že je hodně aspektů, ale zkouším co jde..

    • 16.3.15 - Re: achjo :) - napsal(a) Jitka Kakaščíková, Čerstvá Káva

      Dobrý den. Ohledně přípravy kávy v moka konvičce doporučuji naplnit namletou kávou trychtýř (nádobku na kávu) vždy po okraj. Kávu zarovnejte, ale neupěchovávejte. Dejte pozor, aby káva nezůstala na okrajích nádobky, bránila by pak správnému utažení závitu. Také doporučuji připravovat kávu na středním plameni, pokud používáte plynový sporák. Doporučený postup pro přípravu kávy v moka konvičce naleznete také na našich webových stránkách. Pokud dodržujete uvedené pokyny, a přesto se Vám nedaří připravit kávu požadované kvality, vidím jako jediné řešení, že bude problém v moka konvičce. V takovém případě doporučuji produkt reklamovat, adresu pro doručení naleznete na našich webových stránkách ve složce Kontakt.


  • 3.3.15 - Bez nadpisu - napsal(a) lusi

    prosim vas jake jsou nahradni dili k této konvici,dekuji.

    • 4.3.15 - Re: - napsal(a) Hana Tůmová, Čerstvá Káva

      Dobrý den, pro moka konvičku Brikka můžeme nabídnout náhradní těsnění (na moka konvičku o velikosti na 4 i na 2 šálky), které momentálně na našem e-shopu nenabízíme, ale v případě zájmu pro Vás rádi objednáme ;-)


  • 6.12.14 - ELEKTRICKÝ VAŘIČ - napsal(a) Vendy

    Ahoj, ráda bych se zeptala, zda lze tuto konvičku bez problémů používat i na elektrickém vařiči. Díky

    • 7.12.14 - Re: ELEKTRICKÝ VAŘIČ - napsal(a) Michal Jirek, Čerstvá Káva

      Dobré odpoledne, tuto konvičku můžete, stejně jako všechny ostatní z naší nabídky, používat i na elektrickém vařiči.


  • 8.11.14 - Polovicna davka - napsal(a) Jozef

    Zdravim.Da sa v moka konvicke brikka na dve salky uvarit aj jedna porcia kavy?Alebo,existuje neake redukcne sitko aj na obicajnu mokka konvicku kde by sa dala varit polovicna davka?Dakujem za odpoved.

    • 10.11.14 - Re: Polovicna davka - napsal(a) Hana Tůmová, Čerstvá Káva

      Dobrý den, vždy ideálně doporučujeme dávkovat kávu i vodu do moka konviček dle dané velikosti moka konve. Redukční sítka do klasických moka konviček, bohužel, nenabízíme. Nicméně na našem e-shopu nabízíme moka konvičky, které již redukční sítko mají ;-) GAT VIP Inox


  • 3.10.14 - pěna ? - napsal(a) Marta Braumová

    Dobrý den, zakoupila jsem Moka konvici Bialetti Brikka a kávu Espresso Gusto, mletá;káva je chuťově výborná, ale na kávě se neudělá ani bublinka pěny.Vypadá jako z překapávače. Co dělám špatně? Děkuji za radu.

    • 6.10.14 - Re: pěna ? - napsal(a) Hana Tůmová, Čerstvá Káva

      Dobrý den, vytvoření kávy se správnou pěnou ovlivňuje vždy několik faktorů - hrubost mletí, velikost dávky, síla tepelného zdroje, druh kávy apod. Pokud jste si jistí, že při přípravě kávy postupujete správně, ale problém stále přetrvává, zašlete moka konvičku k nám na reklamaci.


  • 29.9.14 - z Hliníku raději NE :) - napsal(a) Ondřej D

    17.9.14 - co třeba sehnat z jiného materiálu? - napsal(a) Ondřej D

    Škoda, hliník raději nechám v Humpolcu. AL =neurotoxin (ionty se při vaření uvolňují do kávy..) zdá se není vhodný pro použití s tekutinami pro lidské tělo..
    -----------------------
    17.9.14 - Re: co třeba sehnat z jiného materiálu? - napsal(a) Hana Tůmová, Čerstvá Káva

    Dobrý den, není se čeho bát, tento produkt splňuje normu EN 602 - \"Tato evropská norma stanoví maximální procentuální obsah slitinových prvků a nečistot přítomných v tvářeném hliníku a hliníkových slitinách, které jsou zpracovávany na materiály a předměty určené k použití ve styku s potravinami.\"
    ----------------------------

    Děkuju za info, normu znám a rozhodně nevyvrací to, o čem Vám píšu, naopak to potvrzuje. Normě nevěřit, resp. důsledněji číst SLOVA..
    Al je neurotoxin, zeptejte se např ve výrobách AL žebříků, co maj chlapi po pár letech na plicích apod. Hezký den

    • 1.10.14 - Re: z Hliníku raději NE :) - napsal(a) Michal Jirek, Čerstvá Káva

      Dobrý den, na to, abychom zde rozvedli diskuzi o uvolňování látek z hliníku, nemáme dostatečné znalosti chemie, ale věříme, že v 21. století a při přísných normách EU by se nemohly běžně prodávat tak škodlivé výrobky, jak je popisujete. Hliníkové moka konvičky se vyrábí a prodávají již dlouhá desetiletí, myslíme, že kdyby byly tak škodlivé, nebylo by tomu tak... Navíc jde o konvičky od největšího světového výrobce a ne o pochybnou druhovýrobu.


  • 17.9.14 - Bez nadpisu - napsal(a) Jan Smolík

    Dobrý den, pokud beru v úvahu, že obyčená konvička nedělá pěnu žádnou, jakou dělá tato? Není to jen reklamní tah. Máte ji osobně odzkoušenou? Je pěna hustá a jemná? Děkuji :-)

    • 18.9.14 - Re: - napsal(a) Michal Jirek, Čerstvá Káva

      Dobrý den, cremu z konvičky Bialetti Brikka určitě nelze srovnávat s cremou u espressa, je rozhodně nižší a řidší, ale jde o souvislou a dlouhotrvající vrstvu - tedy žádná bublinkatá pěna, která za pár vteřin zmizí. Samozřejmě vždy záleží na mnoha faktorech - na hrubosti mletí, velikosti dávky, síle tepelného zdroje, druhu kávy apod.


  • 17.9.14 - co třeba sehnat z jiného materiálu? - napsal(a) Ondřej D

    Škoda, hliník raději nechám v Humpolcu. AL =neurotoxin (ionty se při vaření uvolňují do kávy..) zdá se není vhodný pro použití s tekutinami pro lidské tělo..

    • 17.9.14 - Re: co třeba sehnat z jiného materiálu? - napsal(a) Hana Tůmová, Čerstvá Káva

      Dobrý den, není se čeho bát, tento produkt splňuje normu EN 602 - "Tato evropská norma stanoví maximální procentuální obsah slitinových prvků a nečistot přítomných v tvářeném hliníku a hliníkových slitinách, které jsou zpracovávany na materiály a předměty určené k použití ve styku s potravinami."


  • 16.9.14 - Bez nadpisu - napsal(a) Naděžda Rohlová

    Jaký je postup pro vaření kávy?

    • 16.9.14 - Re: - napsal(a) Hana Tůmová, Čerstvá Káva

      Dobrý den, příprava kávy v moka konvičce Bialetti Brikka je úplně stejná jako v klasické moka konvičce. Podrobný návod jsme vypracovali v našem článku "Jak připravit kávu v moka konvičce".


    Recenze produktu Moka konvice Bialetti Brikka

    Průměrná známka, kterou je hodnocen tento produkt, je 4.58 / 5


  • Anonym hodnotil 30. 10. 2014 tento produkt známkou 5.0 / 5


  • Anonym hodnotil 07. 08. 2015 tento produkt známkou 4.0 / 5

    • Uvařená káva je velmi dobrá.


  • Zuzana B hodnotil 05. 10. 2015 tento produkt známkou 5.0 / 5

    • Doporučuji


  • Anonym hodnotil 12. 01. 2016 tento produkt známkou 4.5 / 5


  • Anonym hodnotil 30. 11. 2015 tento produkt známkou 4.0 / 5

    • napeneni sa bohuzial pri preliati do salok straca


  • Anonym hodnotil 13. 10. 2016 tento produkt známkou 4.5 / 5


  • Anonym hodnotil 23. 05. 2017 tento produkt známkou 5.0 / 5


  • Anonym hodnotil 22. 12. 2017 tento produkt známkou 4.0 / 5


  • Anonym hodnotil 10. 06. 2018 tento produkt známkou 5.0 / 5


  • Anonym hodnotil 04. 01. 2015 tento produkt známkou 4.5 / 5


  • Anonym hodnotil 21. 02. 2016 tento produkt známkou 5.0 / 5


  • David Brudný hodnotil 21. 12. 2016 tento produkt známkou 5.0 / 5