+420 277 277 949Po–Pá: 8:30–17:00
(prodejna 10:30–13, 14–18)

    Brazílie Samambaia - zrnková, 250 g

    Novinka
    Doporučujeme na filtr
    Výběrová káva Brazílie Samambaia - zrnková
    Žlutý meloun | Čokoláda | Arašídové máslo
    • Hmotnost

      250 g

    • Forma

      Zrnková

    • Balení

      Sáček

    Skladem > 10 ks

    pošleme ještě dnes nebo

    349 Kč
    Kávě rozumíme

    Hodně ji pijeme, ale taky o ní hodně víme

    Na nic nečekáme

    Objednávky do 15:30 posíláme ten samý den

    Pražíme si vlastní

    A fakt nám chutná, co vám?

    Máte nás rádi

    Nebo nám aspoň píšete krásné recenze

    14 let na trhu

    14 let na trhu a ještě nekončíme

    Mezi dvěma řekami

    Kávová plantáž Samambaia v Brazílii

    Zelené kopce ležící mezi řekami Grande a Sao Francisco poskytují výborné podmínky pro pěstování kávy. Proto tam rodina Cambraia hospodaří od roku 1869. Dnes se o farmu s rozlohou 1 800 hektarů stará už čtvrtá generace rodiny v čele s Henrique Diasem. Ten si uvědomuje, že nenese zodpovědnost jen za kvalitu kávy – ale taky za okolní přírodu a obyvatele. Proto u sebe zaměstnává přibližně 51 zemědělců a odborníků.

    Navíc mu záleží na udržitelnosti a ekologii celého procesu. Panenskou přírodu ve velkém nahrazují plantáže a mizí přirozená flora. Proto se v posledních letech zaměřil na výsadbu původních rostlin – a tak kopcům vrací jejich ztracenou podobu.

    Jedinečná chuť díky zpracování

    Sušení kávy na farmě Samambaia v Brazílii

    Hned po sběru se kávové třešně roztřídí a postupně se ukládají do sudů. Na každou vrstvu se nastříká roztok s kvasinkami a nakonec se všechno vzduchotěsně uzavře. Díky nulovému přísunu kyslíku tak probíhá anaerobní fermentace.

    Po 2 dnech se káva propláchne čistou vodou – tím se zastaví proces kvašení. Během sušení na vyvýšených postelích se třešně každý den promíchávají. Tak, aby bylo každé zrnko perfektní.

    Pražiči radí…

    „Filtr si nejvíc užijete hned 4. den po upražení. Po dvou týdnech je pak nejvyšší čas na espresso – díky tomu poznáte různé chutě jedné kávy.“

    Co byste o kávě měli vědět?

    Sazenice kávovníků na farmě Samambaia v Brazílii
    • Odrůda: Yellow Bourbon
    • Oblast: Sul de Minas, Brazílie
    • Farma: Fazenda Samambaia vlastněná rodinou Cambraia
    • Velikost farmy: 1800 ha
    • Nadmořská výška: 750–1 100 m n. m.
    • Období sklizně: květen–srpen
    • Metoda zpracování: yeast-inoculated anaerobic natural
    • Stupeň pražení: #85 Agtron (Very light brown)

    Jak tedy chutná?

    Z šálku vás přivítá aroma oříškových sušenek. Po prvním doušku ucítíte žlutý meloun, který kávě propůjčuje jak sladké, tak kyselé tóny. Ty doplňuje lehká hořkost arašídového másla. Úplně na konci téhle komplexní kávy pak rozpoznáte výraznou čokoládovou dochuť.

    Parametry

    Hmotnost
    Hmotnost: 250 g
    250 g
    Forma
    Forma: Zrnková
    Zrnková
    Balení
    Balení: Sáček
    Sáček
    ŘadaExclusives
    Acidita5/10
    Hořkost
    2/10
    Sladkost6/10
    Stupeň pražení1/8
    Země původu
    Země původu: Brazílie
    Brazílie
    Druh100% arabika
    VlastnostiVýběrová
    Tělo6/10
    Metoda zpracováníNatural (suchá)
    VýrobceAromaniac

    Káva si vás našla

    … protože jednou si najde každého. Vážně. Jen se musí vědět jak na ní. Zrnka u nás pražíme každý den po malých dávkách. To aby byla stále čerstvá. K vám se tak nedostanou žádná, která by byla starší než pár dnů. Nechceme vám totiž nabízet nic, co sami nepijeme. Proto si pečlivě vybíráme, co nám projde pražičkou a co se vám pak objeví doma v šálku.

    Pražírna Aromaniac

    Od roku 2007, kdy jsme s kávou začali, jsme (si) toho vypili až až. A právě otevření vlastní pražírny bylo to, co nám postupně začalo dávat větší a větší smysl. Skutečně totiž věříme, že chuti a vůni kávy může propadnout kdokoliv. A o to se teď staráme. Staráme se o to, aby si káva každého našla.


    Hodnocení (1)

    5
    1 hodnocení
    1x
    0x
    0x
    0x
    0x
    21. 4. 2024

    jedna z výborných káv tohoto dodavatele

    Dotazy a komentáře (0)