ČERSTVÁ KÁVA - Finalista soutěže Shop Roku v kategorii Jídlo a nápoje

Cibetková káva Gayo Highlands Kopi Luwak

Perfektně vyvážená, skoro až sametová s jemnými podtóny sladkého karamelu, lískových oříšků a kakaa a s jemnou kyselinkou na samotném konci. Luxus z vysokých hor Gayo Highands na jihu indonéského ostrova Sumatra, který stojí za to ochutnat.

Typ:Zrnková káva
Hmotnost:50 gramů

750,00 Kč vč. DPH ... zobrazit ceny v €


ihned k odeslání

Dostupnost na prodejnách:

Praha 1 - Nové Město - Hybernská 1617/40ihned k odběru
Praha 10 - Strašnice - Turnovského 263/4ihned k odběru
  • Cibetková káva Gayo Highlands Kopi Luwak

Popis produktu Cibetková káva Gayo Highlands Kopi Luwak


Námi dodávaná cibetková káva je 100% Kopi Luwak a zároveň 100% arabika. Nenechte se oklamat častými nabídkami různých prodejců, kteří cibetkovou kávu míchají se "standardní" kávou či u kterých je cibetková káva tvořena zrny nekvalitní robusty.

Patříte-li mezi skutečné milovníky kávy, pak byste měli určitě ochutnat. Káva, kterou nejprve zpracují cibetky, je výjimečně lahodna a jemná. Právě ony totiž patří mezí nejlepší sběrače zralých kávových třešní, které pak podrobí vlastnímu procesu zpracování.

Volně žijící cibetky mají natolik citlivý čich, že najdou a zkonzumují téměř bez výjimky pouze zralé kávové třešně. Trávicí enzymy cibetek potom vyvolají v kávových třešních molekulární změny, díky kterým jsou třešně výrazně křehčí. Následně se třešně posbírají a usuší. Jedině tak totiž vynikne jejich dokonale přírodní a jedinečná chuť.

Cibetková káva, kterou dovážíme, nabízí to nejlepší, co můžete na trhu získat. Je chuťově perfektní a navíc pochází z kontrolovaného chovu. Cibetky, které kávu zpracovávají, nežijí v klecích, ale jsou chovány volně. To potvrdila také organizace World Animal Protection, která ve spolupráci s naším dodavatelem pracuje od roku 2013 průběžně na tom, aby se na Sumatře zlepšily podmínky a zavedly ty nejvyšší standardy pro získávání cibetkové kávy z volně žijících živočichů.

Recenze, dotazy a komentáře


  • 6.11.17 - Bez nadpisu - napsal(a) Zuzana

    Dobrý den,
    chci se zeptat, zda máte certifikát, že káva pochází od volně žijících cibetek a ne od týraných z velkochovu.
    Předem děkuji za odpověď.

    • 6.11.17 - Re: Bez nadpisu - napsal(a) Petra Malhausová, Čerstvá Káva

      Dobrý den, tato cibetková káva nepochází od volně žijících cibetek, ale z kontrolovaného chovu, kde žijí cibetky volně a nejsou zavřené v klecích, to potvrdila nezisková organizace World Animal Protection, která spolupracuje s dodavatelem této kávy a toto potvrzení vydala na základě osobní návštěvy farmářů.


  • 28.10.17 - Bez nadpisu - napsal(a) Iva

    Dobrý den, ráda bych koupila jako dárek k Vánocům cibetkovou kávu. Kdy poslat objednávku, aby byla co nejčerstvější? Děkuji za odpověď.

    • 30.10.17 - Re: Bez nadpisu - napsal(a) Petra Malhausová, Čerstvá Káva

      Dobrý den, Vaši objednávku ideálně zadejte začátkem prosince.


  • 13.10.17 - Certifikát - napsal(a) Jana

    Dobrý den, ráda bych se zeptala, zda máte na tuto kávu certifikát, abych nekupovala jak se říká ,,zajíce v pytli\'\' a dále jsem se chtěla zeptat, zda jde tato káva použít do normálního kávovaru, který mele čerstvá zrna.
    Děkuji.

    • 13.10.17 - Re: Certifikát - napsal(a) Petra Malhausová, Čerstvá Káva

      Dobrý den, certifikát na tuto cibetkovou kávu samozřejmě máme. Kávu lze využít všemi způsoby, tedy i v kávovaru, ovšem za nás nejvíce doporučujeme využít jednu z alternativních metod přípravy kávy, jako je např. dripper, french press, AeroPress nebo moka konvička. Káva tak bude mít více přirozenější chuť.


  • 17.9.17 - Bez nadpisu - napsal(a) Milan

    dobrý den chci ji zkusit ochutnat,tedy se chci zeptat jak jí nejlépe připravit,nerad bych tak kvalitní a drahou kávu znehodnotil,děkuji a ještě na kolik je to asi porcí a kolik dát do šálku-)

    • 18.9.17 - Re: Bez nadpisu - napsal(a) Petra Malhausová, Čerstvá Káva

      Dobrý den, tuto kávu doporučujeme připravit jedním z alternativních způsobů přípravy kávy, tedy nejlépe použít k přípravě klasický dripper s filtry. Další možností je AeroPress, french press, popřípadě moka konvička. Jedno espresso by se mělo ideálně připravit ze 7 gramů kávy, tedy toto balení cibetkové kávy by mělo vystačit na cca 7 šálků.


  • 13.7.17 - Původ kávy - napsal(a) Luwak

    Dobrý den, kávu si jezdíte sami sbírat nebo se spoléháte ji nakupujete od obchodníků, kterým věříte ? Kde jste našli informaci, že Gayo Highlands se nachází na jihu Sumatry ? Můžete blíže specifikovat oblast ? Název ? Děkuji

    • 13.7.17 - Re: Původ kávy - napsal(a) Petra Malhausová, Čerstvá Káva

      Dobrý den, veškeré informace máme od našeho stálého dodavatele. Spolupracujeme s ním již 5 let a on od roku 2013 spolupracuje s konkrétními farmami na jihu Sumatry, které také navštěvuje.


  • 11.6.17 - Pravost kávy - napsal(a) Kristýna

    Dobrý den, dozvěděla jsem se, že mnoho internetových obchodů prodává tuto kávu, ale bohužel často se stává, že to není pravá cibetková káva, ale jen její levnější napodobenina(což je pak klamání nakupujícího). Můj dotaz tedy zní: Cibetková káva, kterou nabízíte Vy tady na eshopu, je skutečně PRAVÁ nikoliv napodobenina? Děkuji

    • 12.6.17 - Re: Pravost kávy - napsal(a) Petra Malhausová, Čerstvá Káva

      Dobrý den, naše Cibetková káva Gayo Highlands Kopi Luwak je 100% pravá, nemusíte se ničeho obávat. Naopak, ani nám se nelíbí praktiky některých prodejců, kteří cibetkovou kávu např. míchají se "standardní" kávou a tím ji zcela znehodnocují, proto na toto sami upozorňujeme v popisku kávy.


  • 27.4.17 - Bez nadpisu - napsal(a) Jan

    Dobry den,jaka je tam prosím gramáž u te cibetkove, deluji.

    • 28.4.17 - Re: Bez nadpisu - napsal(a) Petra Malhausová, Čerstvá Káva

      Dobrý den, hmotnost jednoho balení je 50 g.