+420 277 277 949Po–Pá: 8:30–17:00
(prodejna 10–17:30)

    Káva Aromaniac Salvador Santa Ana

    Káva Aromaniac Salvador Santa Ana
    Dokonale vyvážená a plná chuť ze svahů sopky. Jejímu krémovému tělu dominují sladké karamelové a medové tóny doplněné ovocnou svěžestí červených jablek.
      Vyberte si variantu:
      Salvador Santa Ana - zrnková, 250 g
      250 g, zrnková, v sáčku

      219 Kč

      Salvador Santa Ana - mletá, 250 g
      250 g, mletá, v sáčku

      239 Kč

      Salvador Santa Ana - zrnková, dóza, 250 g
      250 g, zrnková, v dóze

      269 Kč

      Salvador Santa Ana - mletá, dóza, 250 g
      250 g, mletá, v dóze

      289 Kč

      Kávě rozumíme

      Hodně ji pijeme, ale taky o ní hodně víme

      Na nic nečekáme

      Objednávky do 15:30 posíláme ten samý den

      Pražíme si vlastní

      A fakt nám chutná, co vám?

      Máte nás rádi

      Nebo nám aspoň píšete krásné recenze

      14 let na trhu

      14 let na trhu a ještě nekončíme

      Ze sopečného pohoří

      Zrnka rostou a dozrávají na svazích vulkánu Santa Ana v pohoří Apaneca. Svou sílu a chuť čerpají nejen ze sopečné půdy a vlhkého tropického klimatu, velkou roli totiž hrají samotné farmy. Většina z nich je rodinná, a tak se péče a zkušenosti předávají z generace na generaci.

      Sběr probíhá pravidelně od prosince do února. Farmáři zrnka ručně sklízí i přebírají. Ta nejlepší pak zpracovávají mokrou metodou a následně je nechávají proschnout po slunečními paprsky.

      Jak tedy chutná?

      Z šálku ucítíte intenzivní lískooříškové aroma. Samotná chuť je vyvážená a jemná. V těle objevíte sladké karamelové a medové tóny a příjemnou svěžest červených jablek. Každý doušek pak uzavírá dochuť hořké čokolády.

      Co objevíte s kávou Explorers?

      Její přirozený charakter s příjemně svěžími tóny. Pražíme ji totiž světleji, což umožňuje kávě více rozvinout chuťový profil. Káva je však stále dokonale vyvážená. V šálku tak najdete mnohé – od čokolády přes jahody, třešně až po vanilku či jasmín.

      Parametry

      VýrobceAromaniac

      Káva si vás našla

      … protože jednou si najde každého. Vážně. Jen se musí vědět jak na ní. Zrnka u nás pražíme každý den po malých dávkách. To aby byla stále čerstvá. K vám se tak nedostanou žádná, která by byla starší než pár dnů. Nechceme vám totiž nabízet nic, co sami nepijeme. Proto si pečlivě vybíráme, co nám projde pražičkou a co se vám pak objeví doma v šálku.

      Pražírna Aromaniac

      Od roku 2007, kdy jsme s kávou začali, jsme (si) toho vypili až až. A právě otevření vlastní pražírny bylo to, co nám postupně začalo dávat větší a větší smysl. Skutečně totiž věříme, že chuti a vůni kávy může propadnout kdokoliv. A o to se teď staráme. Staráme se o to, aby si káva každého našla.


      Hodnocení (18)

      4.5
      18 hodnocení
      15x
      0x
      1x
      1x
      1x

      Dotazy a komentáře (6)

      Jiří1. 7. 2023
      Dotaz

      Zdravím, chtěl bych se zeptat jaký druh přípravy je nejlepší pro tuto kávu. Předem děkuji za případné doporučení či radu.

      Pavel Zuska, Čerstvá Káva3. 7. 2023
      Dobrý den, kávy z naší řady Explorers doporučujeme například na přípravu espressa v moka konvičce nebo french pressu. Chutnat ale může dobře i z filtru. :)
      Lenka11. 4. 2022
      Mletí

      Dobrý den, minule jsem od vás brala tuto kávu jako mletou, tentokrát je v nabídce jen zrnková. Je možné nechat si ji umlít? Případně jak to zařídit? Děkuju!

      Pavel Zuska, Čerstvá Káva11. 4. 2022
      Hezký den, děkujeme za Váš dotaz a kávu v mleté variantě naleznete na tomto odkazu: https://www.cerstvakava.cz/1926-cerstva-kava-salvador-santa-ana-mleta/. Do poznámky v objednávce nám můžete napsat na jakou přípravu kávy si budete přát kávu umlít.
      Tereza25. 11. 2021

      Dobrý den, jedná se o 100% arabiku? Děkuji za odpověď:)

      Tereza Jalčáková, Čerstvá Káva26. 11. 2021
      Dobrý den, ano, jedná se o 100% arabiku.