Ethiopia Idido Yirgachefe (výprodej staré sklizně)

Káva pocházející z produkce malých farmářů z družstva Idido blízko města Yirgacheffe v zóně Gedeo v jižní Etiopii. Toto družstvo má více než 1 000 členů a je součástí organizace Yirgacheffe Farmers Cooperative.

Typ:Zrnková káva
Balení:Sáček s ventilem
Hmotnost:250 gramů
Výrobce:ČERSTVÁ KÁVA

Původní cena: 319,00 Kč - sleva 50 %!

159,50 Kč vč. DPH ... zobrazit ceny v €


ihned k odeslání

Dostupnost na prodejnách:

Praha 7 - Holešovice - Dobrovského 493/22ihned k odběru
  • Ethiopia Idido Yirgachefe (výprodej staré sklizně)

Popis produktu Ethiopia Idido Yirgachefe (výprodej staré sklizně)


Tuto kávu doporučujeme pro přípravu filtrované kávy.

Tahle káva byla jednou ze tří, se kterými jsme v roce 2016 začali podnikat první kroky na cestě k výběrové kávě. Sklidili s nimi velký úspěch na veletrhu World of Coffee v Budapešti. Část jsem prodali a část si schovali do coffee barů, které jsme tehdy plánovali otevřít. Bohužel jejich otevření se o rok posunulo a v minulém roce nám je navíc zavřela pandemie.

A tak jsme ji letos vytáhli a rozhodli se, že s ní musíme něco udělat. Jde o starší sklizeň a delší skladování se na chuti mírně podepsalo. I přesto jde pořád o velmi kvalitní zrna se zajímavou chutí. Několik týdnů jsme proto hledali nejvhodnější pražicí profil, který vymáčkne ze starších zrnek to nejlepší a trochu pohltí dřevitost, kterou na nich zanechal čas. A povedlo se! Přesvědčte se sami. Kávu vám navíc osladíme 50% slevou, takže by byla škoda neochutnat.

Pomeranče • Květinové tóny • Žlutý meloun

Kávová zrna jsou sušena v tenkých vrstvách na sušicích "postelích". Aby se zabránilo přílišné fermentaci a plísním, jsou kávové třešně během prvních dnů otáčeny každé tři hodiny. Zrna jsou z třešní vyloupána po 5-6 týdnech.

  • Družstvo Idido
  • oblast Yirgachefe
  • zóna Gedeo
  • jižní Etiopie
  • nadmořská výška 1 800-2 100 m. n. m.
  • varieta Heirloom
  • zpracování/kvalita natural grade 1
  • sklizeň 2016
  • hodnocení 86+

Vlastnosti kávy

KofeinJedno zrnko kávy = jeden bodJedno zrnko kávy = jeden bodJedno zrnko kávy = jeden bodJedno zrnko kávy = jeden bodJedno zrnko kávy = jeden bod
PěnaJedno zrnko kávy = jeden bodJedno zrnko kávy = jeden bodJedno zrnko kávy = jeden bodJedno zrnko kávy = jeden bodJedno zrnko kávy = jeden bod
Bohatost chutiJedno zrnko kávy = jeden bodJedno zrnko kávy = jeden bodJedno zrnko kávy = jeden bodJedno zrnko kávy = jeden bodJedno zrnko kávy = jeden bod

Určení kávy

EspressoJedno zrnko kávy = jeden bodJedno zrnko kávy = jeden bodJedno zrnko kávy = jeden bodJedno zrnko kávy = jeden bodJedno zrnko kávy = jeden bod
Překapávaná kávaJedno zrnko kávy = jeden bodJedno zrnko kávy = jeden bodJedno zrnko kávy = jeden bodJedno zrnko kávy = jeden bodJedno zrnko kávy = jeden bod
TurekJedno zrnko kávy = jeden bodJedno zrnko kávy = jeden bodJedno zrnko kávy = jeden bodJedno zrnko kávy = jeden bodJedno zrnko kávy = jeden bod

Recenze, dotazy a komentáře


  • 28.6.21 - Prazeni - napsal(a) Rut

    Dobrý den, jak je káva upražená? JE světla nebo tmavá...či něco mezi?

    • 28.6.21 - Re: Prazeni - napsal(a) Tereza Jalčáková, Čerstvá Káva

      Dobrý den, káva Ethiopia Idido (Yirgachefe) - 250 g je světle pražená.


  • 24.6.21 - Bez nadpisu - napsal(a) Daniel

    Dobrý den, chybí vám doplnit u produktu Ethiopia Idido Yirgachefe parametry kávy, kofein, pěna, bohatost chuti a další. Není snadné si vybrat, a zakoupit produkt pokud nevím, o produktu co je třeba, zda-li má káva maximální chuť či nikoli a je vhodná i na espresso do moka konvičky? Děkuji.

    • 24.6.21 - Re: Bez nadpisu - napsal(a) Jana Gunst, Čerstvá Káva

      Dobrý den, děkujeme Vám za skvělý podnět. Na doplnění podrobnějších informací u všech káv z naší nabídky usilovně pracujeme. Parametry kávy Ethiopia Idido Yirgachefe jsou následující: kofein 3/5, pěna 3/5, bohatost chuti 3/5. Určení kávy je potom: espresso 3/5, překapávaná 5/5 a turek 2/5. Pokud by Vás o kávě zajímalo cokoliv dalšího, určitě nám dejte vědět :)


  • 15.6.21 - Prazeni - napsal(a) Rut

    Dobrý den, jak je káva upražená? JE světla nebo tmavá...či něco mezi?

    • 15.6.21 - Re: Prazeni - napsal(a) Monika Vaněčková, Čerstvá Káva

      Dobrý den, káva je upražena světleji a doporučujeme ji tak vychutnat na filtru.


  • 1.8.17 - Bez nadpisu - napsal(a) Daniela

    Dobrý den. můžu ji dostat namletou? (na italskou konvičku)
    předem děkuji za odpově´d. s úctou
    Daniela

    • 2.8.17 - Re: Bez nadpisu - napsal(a) Tomáš Král, Čerstvá Káva

      Dobrý den, kávy naší produkce Vám naši kolegové rádi namelou na požadovanou hrubost podle způsobu přípravy nápoje.