Napěněný turek

Nabízíme Vám návod na zpestření Vaší ranní kávy. Uvařte si vodu na kávu svým oblíbeným způsobem. Dostatečné množství mleté kávy v šálku zalijte ne úplně vroucí vodou nadvakrát: První zalití, které je pouze do poloviny šálku má být co nejrychlejší, aby se káva rychle spařila. Vodu lijte z výšky, aby se mletá káva nedržela na hladině ale tak, aby se mletá káva potopila ke dnu šálku.

Počkejte několik okamžiků a potom stálým proudem vody dolijte zbytek tak, aby v šálku zbylo místo na ještě jedno malé dolití.

V tuto chvíli má káva již pěknou pěnu, ale můžete ji ještě zlepšit. Do kávy opatrně vlijte ještě malé množství chladné perlivé vody. Stačí opravdu velmi malé množství. Chladná perlivá voda v horké kávě okamžitě vytvoříá bublavý efekt a vy dostanete krásnou kávu s bublinkovou pěnou.
Samozřejmě na přípravu turka používejte kávu co nejčerstvější, aby pěna byla co nejlepší.

Někteří jazykové říkají, že lít perlivou vodu do kávy je barbarství. Na druhou stranu, zkusit se má všechno.


Chcete dostávat podobné články a novinky z našeho e-shopu e-mailem? Přihlašte se zdarma odběru Kafénovin a získejte 10% slevu na první objednávku čerstvě pražené kávy.