Nově prodloužená provozní doba na obou prodejnách, v Hybernské ul. před Vánoci i o víkendech! Podrobnější informace naleznete v kontaktech.
ČERSTVÁ KÁVA - Finalista soutěže Shop Roku v kategorii Jídlo a nápoje

Káva Guatemala Tres Maria, zrnková

Guatemalská káva Tres Maria pochází z regionu Huehuetenango a vyniká svojí plnou, delikátně sladkou, naprosto vyváženou chutí s vinnými tóny a příjemnou kyselostí, stejně jako úchvatným aroma.

Typ:Zrnková káva
Balení:Sáček
Hmotnost:250 gramů
Výrobce:ČERSTVÁ KÁVA

169,00 Kč vč. DPH ... zobrazit ceny v €


ihned k odeslání

Dostupnost na prodejnách:

Praha 1 - Nové Město - Hybernská 1617/40ihned k odběru
Praha 10 - Strašnice - Turnovského 263/4ihned k odběru
  • Káva Guatemala Tres Maria, zrnková

Popis produktu Káva Guatemala Tres Maria, zrnková


Již v roce 1750 přepraven byl kávovník jezuity do Guatemaly, avšak jen jako okrasná rostlina. Padesát let poté Guatemala prodělala obrovské ztráty kvůli útoku sarančat na rozhlehlé plantáže indigovníků, její tehdejší hlavní zemědělské plodiny, které korunoval za dalších padesát let úpadek zájmu evropského chemického průmyslu o indigo. A tak guatemalská vláda rozhodla o využití kávy jako nové primární plodině na export do Evropy a v roce 1868 jako podporu tohoto strategického tahu rozdala více než milion semen kávovníku tamějším farmářům...

o kávě

Vzhledem k výborným podnebným podmínkám je chuť guatemalské kávy tak zajímavá a vyvážená, že je odborníky často řazena mezi nejlepší kávy světa. Pěstuje se v různých nadmořských výškách, což nabízí mnohem širší a zajímavější možnosti výběru kávových zrn.

o zemi, kde se káva pěstuje

Pěstování kávy je v Guatemale rozděleno do 8 hlavních regionů, na 5 z nich jsou pohoří sopečného původu. Každý region nabízí mírně odlišné podnebné podmínky vzhledem k různým nadmořským výškám, díky čemuž má káva z každého regionu svoji charakteristickou chuť. Káva Guatemala Tres Maria, kterou Vám nabízíme, pochází z oblasti Huehuetenango, jedné ze tří nevulkanického původu. Tato oblast nabízí nejvíce vlhkosti a pěstování v nejvyšší nadmořské výšce, až 2000 m.n.m., běžně kolem 1500 - 1800 m.n.m., což je způsobeno především horkými vlhkými proudy z Mexika.

chuť kávy

Pro guatemalské kávy je charakteristická sladká a vyvážená chuť s příjemnou kyselostí, kterou káva z oblasti Huehuetenango doplňuje o vinné tóny.

Vlastnosti kávy

KofeinJedno zrnko kávy = jeden bodJedno zrnko kávy = jeden bodJedno zrnko kávy = jeden bodJedno zrnko kávy = jeden bodJedno zrnko kávy = jeden bod
PěnaJedno zrnko kávy = jeden bodJedno zrnko kávy = jeden bodJedno zrnko kávy = jeden bodJedno zrnko kávy = jeden bodJedno zrnko kávy = jeden bod
Bohatost chutiJedno zrnko kávy = jeden bodJedno zrnko kávy = jeden bodJedno zrnko kávy = jeden bodJedno zrnko kávy = jeden bodJedno zrnko kávy = jeden bod

Určení kávy

EspressoJedno zrnko kávy = jeden bodJedno zrnko kávy = jeden bodJedno zrnko kávy = jeden bodJedno zrnko kávy = jeden bodJedno zrnko kávy = jeden bod
Překapávaná kávaJedno zrnko kávy = jeden bodJedno zrnko kávy = jeden bodJedno zrnko kávy = jeden bodJedno zrnko kávy = jeden bodJedno zrnko kávy = jeden bod
TurekJedno zrnko kávy = jeden bodJedno zrnko kávy = jeden bodJedno zrnko kávy = jeden bodJedno zrnko kávy = jeden bodJedno zrnko kávy = jeden bod

Recenze, dotazy a komentáře


  • 4.5.12 - chuťovka - napsal(a) Pavel Bodlák

    Opravdu velice kvalitní a skvělá káva....


  • 7.6.12 - Káva káv - napsal(a) Peter

    Myslí, že lepšiu kávu som ešte nepil. Táto mi proste sadla. Možno nemá takú bohatú penu ako kávy s pridaním robusty. Nenájdete v nej ani typickú horkosť, či kyslosť, sviežosť ... ostatnych káv. Je proste vynimočná, je to káva káv. To, čo v iných kávach hladáte pomedzi inými rôznymi chuťami, tu je to nekompromisne rozvinuté do plného robustného absolutne vyváženého tela (chute). Nemá chuť kávy, toto je KÁVA.


  • 20.8.12 - Všechny zdejší čerstvé kávy jsou dobré - napsal(a) Karel

    ale něteré jsou dobřejší


  • 10.7.13 - Lahodná káva - napsal(a) Richard

    Chuť této kávy pohladí jak duši tak i pohárky jazýčku. Není zde žádná hořkost, ale jemnost a vyváženost chutí této kávy. Mírnou kyselostí, plným tělem a božským aromatem mi tato káva učarovala.


  • 7.5.14 - Specifikace - napsal(a) Robert

    Dobrý den, dnes mi přišla tato káva. Pražení je tmavší, než jsem čekal - dá se stupeň pražení nějak ovlivnit při objednávce?
    Dále bych se chtěl dozvědět metodu zpracování a odrůdu zrn.
    Děkuji

    p.s. balení kávy by si zasloužilo jednocestný ventil.

    • 12.5.14 - Re: Specifikace - napsal(a) Michal Jirek, Čerstvá Káva

      Dobré odpoledne, děkujeme Vám za nákup. Běžně pražíme na stupeň City Plus, stupeň pražení prozatím při objednávce ovlivnit nejde. Tuto možnost plánujeme, nicméně zatím je to výhledově v řádu let. Káva Guatemala Tres Maria je zpracována mokrou cestou a jedná se o směs odrůd, což je běžné pro kávy nepocházející z microlotů s odděleně pěstovanými odrůdami, které jsou stále poměrně vzácné, i když přibývají. Balení kávy ještě letos, nejpozději příští rok změníme, nové již bude s jednocestným ventilem :)


  • 22.1.15 - Bez nadpisu - napsal(a) Irena

    teď mám před sebou uvařené dva druhy kávy, jednu kvalitní značkovou a druhou tuhle guatemalu.Ať se snažím sebevíc říkat že ta značková zrna jsou také kvalitní,tak lituji ale s guatemalou je ten rozdíl opravdu velký,aroma,chuť..nedá se srovnat,prostě čerstvá káva...výborná


  • 14.1.16 - Excelentní - napsal(a) Miroslav

    Perfektní káva, silné aroma, vynikající chuť.Kupoval jsem ji před Vánoci. Provoněla celé auto i přes obal(což je podivné:) když jsem si ji vyzvedl ze Zásilkovny. Podotýkám že jezdím se sanitkou Dopravní zdravotní služby a ten den byla opravdu radost sedět za volantem než jsem ten balík vydělal z auta:))


  • 24.3.16 - Jak připravujete kávu - napsal(a) Jaroslav Orlík

    Byl bych Vám všem nesmírně zavázán, kdybyste ke svým elaborátům připisovali taky, jakým způsobem kávu připrvujete. Informace, že \"mi káva chutnala, aniž víme, zda děláte espresso, frenchpress nebo cokoli jiného, není k ničemu. Moc děkuji.


  • 16.9.16 - Problém s mletím - napsal(a) ondras

    Káva je výtečná, ale mám problémy s mletím v mlýnku Hario Skerton, káva zacpe (zalepí) mlecí kameny a mlýnek nemele, po vyčištění se situace po chvíli opakuje. Mlýnek mám asi rok a vyzkoušel jsem řadu káv a s tímto problémem se dosud nesetkal.

    • 16.9.16 - Re: Problém s mletím - napsal(a) Petra Malhausová, Čerstvá Káva

      Dobrý den, mlecí kameny mlýnku se bohužel mohou zanášet hlavně při vyšším obsahu oleje v zrnu kávy. Tyto oleje jsou nositeli chuti kávy, jejich obsah uvnitř kávových zrn je naprosto běžný a především žádoucí. Proto se zejména při jemnějším mletí může stát, že se mlecí kameny více zanášejí.