+420 277 277 949Po–Pá: 8:30–17:00
(prodejna 10–17:30)

    Káva Aromaniac Keňa Top Masai

    Káva Aromaniac Keňa Top Masai
    Jedna z nejkvalitnějších arabik získává svoji sílu ve vysokých nadmořských výškách. Překvapí harmonií chuti, která vás s každým šálkem přenese blíž jižním svahům hory Mt. Kenya do obydlí Masajů, po kterých získala své jméno...
      Vyberte si variantu:
      Keňa Top Masai, zrnková, 250g
      250 g, zrnková, v sáčku

      269 Kč

      Keňa Top Masai, mletá, 250g
      250 g, mletá, v sáčku

      289 Kč

      Keňa Top Masai, zrnková, dóza, 250g
      250 g, zrnková, v dóze

      319 Kč

      Keňa Top Masai, mletá, dóza, 250g
      250 g, mletá, v dóze

      339 Kč

      Kávě rozumíme

      Hodně ji pijeme, ale taky o ní hodně víme

      Na nic nečekáme

      Objednávky do 15:30 posíláme ten samý den

      Pražíme si vlastní

      A fakt nám chutná, co vám?

      Máte nás rádi

      Nebo nám aspoň píšete krásné recenze

      14 let na trhu

      14 let na trhu a ještě nekončíme

      Keňa AA Top Masai

      Směrem jižním od Mt. Kenya, sopky dávno vyhaslé, jež okolí svými třemi vrcholy udivuje, pěstuje se arabica, již kávy chtiví celého světa považují za jednu z nejlepších, kterou může člověk okusit. Jméno dali jí Masajové, prostí obyvatelé savan místních, chuť darovalo jí keňské slunce.

      o kávě

      Unikátní káva s čistým profilem, velmi příjemná a chuťově výrazná. Sílu jí dávají sezónní deště a nakyslá půda jižních svahů vyhaslé sopky Mt. Kenya.

      o zemi, kde se káva pěstuje

      Keňa? Rozlehlé národní parky v nekonečných savanách, Kilimandžáro, nejvyšší hora černého kontinentu s čepicí sněhu kolem vrcholu, Mombasa, přístav, kde se psaly dějiny Afriky. A také káva. Její pražení bylo v Keni známé již kolem roku 1400, pěstovat se zde začala po roce 1892, kdy byly se sousední Tanzanie dovezeny první sazenice arabiky. Dnes patří Keňa mezi významné světové producenty kávy, arabika z plantáží kolem hory Mt. Kenya, pěstovaná ve vysokých nadmořských výškách tradičním způsobem, patří k nejžádanějším na trhu.

      chuť kávy

      Překvapuje naprosto vyváženou a čistou chutí, v níž se prolíná acidita mandarinek a pomerančů s ovocnou sladkostí třešní a lehce kořeněným a vinným nádechem. Sametově plné tělo Keni doplňuje jemný čokoládový aftertaste.

      Parametry

      VýrobceAromaniac

      Káva si vás našla

      … protože jednou si najde každého. Vážně. Jen se musí vědět jak na ní. Zrnka u nás pražíme každý den po malých dávkách. To aby byla stále čerstvá. K vám se tak nedostanou žádná, která by byla starší než pár dnů. Nechceme vám totiž nabízet nic, co sami nepijeme. Proto si pečlivě vybíráme, co nám projde pražičkou a co se vám pak objeví doma v šálku.

      Pražírna Aromaniac

      Od roku 2007, kdy jsme s kávou začali, jsme (si) toho vypili až až. A právě otevření vlastní pražírny bylo to, co nám postupně začalo dávat větší a větší smysl. Skutečně totiž věříme, že chuti a vůni kávy může propadnout kdokoliv. A o to se teď staráme. Staráme se o to, aby si káva každého našla.


      Hodnocení (14)

      4.8
      14 hodnocení
      12x
      1x
      1x
      0x
      0x

      Dotazy a komentáře (13)

      Václav Brunnhofer31. 7. 2022
      Druh zpracování / Uzavíratelné obaly

      Dobrý den, Dva dotazy: 1. Jaký druh zpracovaní kávy se používá u Top Masai? 2. Poslední dobou jste přestali kávu posílat v uzavíratelných obalech, proč? Děkuji, Václav Brunnhofer

      Kateřina Coubalová, Čerstvá Káva1. 8. 2022
      Hezký den, milý Václave. Děkujeme Vám za komentář. Káva se zpracovává jako promytá - washed. Pokud máte zájem o uzavíratelné obaly, můžete nám vždy k objednávce napsat poznámku a my to dle žádosti vyřídíme kolegům. :) Kateřina, ČERSTVÁ KÁVA
      Miroslav Horák13. 7. 2022

      Jednoznačně nejlépe vyvážená chuť kávy (rád se k Vám vracím pravě pro TopMasai). Také bych se přikláněl k možnosti středního pražení i u ostatních kávových zrn, kterým to rozhodně jen prospěje.

      Kateřina Coubalová, Čerstvá Káva13. 7. 2022
      Dobrý den, mockrát děkujeme za Váš komentář. Vaší žádost určitě zvážíme. Kateřina, ČERTSVÁ KÁVA
      Jaroslav Petránek26. 11. 2021
      Recenze

      Top Masai je více pražená a málo acidní. Střední pražení by ji určitě prospělo více. Zkuste prosím nabízet i středně praženou variantu. Kenya Gichathaini je ve srovnání jednoznačný vítěz. Otázka chuti je subjektivní, nicméně milovníky kávy s nízkou aciditou Top Masai určitě osloví. S ohledem na členy domácnosti kupuji obě. :)

      Monika Vaněčková, Čerstvá Káva29. 11. 2021
      Dobrý den, děkujeme Vám za zpětnou vazbu a cenný podnět k rozšíření naší nabídky, který předáme kompetentní osobě. Pokud preferujete méně pražené kávy, rádi bychom Vám také doporučili naši stříbrnou řadu káv, kde aktuálně nabízíme kávy Nikaragua Fincas Mierisch a Salvador Santa Ana.